Tips för att återhämta borttappat bagage

15 okt Tips för att återhämta borttappat bagage

Facturación - Vuelos low cost, vuelos baratos - TravelgenioUnder högsäsongen är det viktigt att veta vad man ska göra om du skulle tappa bort ditt bagage och hur du får tillbaka det, då det är ett av de vanligaste händelserna som du kommer stöta på under den
resa och semester lite lugnare.

Varje år förlorar vi en otrolig mängd bagage på många reseplatser, såsom flygplatser, så det är väldigt viktigt att veta vad man ska göra om det händer.

Hur du får tillbaka borttappat bagage

Det mest grundläggande rådet som man kan ge när det gäller bagage är att det måste säkras med ett hänglås för att förhindra stöld, en enkel och lätt rekommendation som inte alltid följs. Det är viktigt att undvika problem under resan.

En av de första sakerna vi måste veta är att, enligt statistik, majoriteten av allt borttappat bagage uppstår för resenärer som har valt en resa med flera stopp under flygningen, så det måste bara möjligt att undvika en resa med många förbindelser.

Ett annat lätt tips är att bära med dig dina personliga föremål och de som behövs mest (dokument, pengar, värdesaker, kort, etc) i ditt handbagage för att undvika ytterligare händelser.

Om du skulle tappa bort ditt bagage rekommenderas det att du först skriver ned en utförlig lista på de saker du hade med dig. Detta kan göras hemma. När du har listan måste du ge den till flygbolaget, som kommer påbörja sina procedurer för att ersätta de föremål som inte har dykt upp inom en bestämd tidsperiod.

Det finns en internationell överenskommelse vad gäller flygresor som skyddar resenärer i dessa fall och hjälper till att åtminstone återhämta en del av våra föremål. Det är också rekommenderat att kolla online innan du påbörjar resan.

Du har rätt att kräva att du får dina saker om dina väskor inte har dykt upp efter några dagar, och du måste gå till kontoren för det kontrakterade flygbolaget för att ge dem din data, namn, adress, personnummer och telefonnummer så att de kan meddela dig om ditt bagage har dykt upp.

Om ditt bagage inte dyker upp brukar bolaget ersätta, på din begäran, en lagom summa för skador, som låter dig få tillbaka åtminstone en liten summa av det du förlorat.