De bästa klostren i Storbritannien

20 feb De bästa klostren i Storbritannien

Big Ben and Westminster Bridge in the Evening, London, United KiStorbritannien har, tack vare sin långa kristna västernkultur, ett stort antal kloster/konvent som kallas ”abbey”. Man kan hitta de utspridda genom hela Storbritannien. Några av dem är i väldigt bra skick och har en historisk betydelse. Det största antalet kloster byggdes förr i tiden av Benediktin- och Augustinermunkar. Individuella kloster kan fortfarande användas i kyrklig mening.

Dock är många kloster endast vittnen av historian och andra har renoverats omsorgsfullt till att bli hotell och semesterorter. Abbey Hotel i Malvern, som tillhör kommunen Worcestershire, är ett exempel på integrerad arkitektur av gammalt och nytt. Här kan man hitta ett lyxigt, fyrstjärnigt hotell fäst till klostret. Själva klostret konverterades till kommunmuseet om Malvern.

Ett annat mål som är långt ifrån överbefolkat, och utvecklat för turism, är ön St. Michael’s Mount där ett litet kloster ligger. Ön ägs privat, men man kan besöka den och vandra. Även mindre affärer erbjuder lokala specialiteter och det finns ett café och en restaurang på den lilla ön. Slottet bjuder in dig till en rundtur på det välbevarade området. Vid lågvatten kan man gå till ön över en lite bro från fastlandet. Det finns en liten färja som tar besökarna till och från ön.

En annan intressant byggnad finns i hjärtat av London. Southwark Cathedral har en lång historia och man kan hitta rapporter från år 1086, som berättar om detta Guds hus. Byggnaden brann ned flera gånger, men byggdes alltid upp igen. Välkända författare såsom John Gower och John Fletcher fann sina sista viloplatser här och den bohemiska målaren Wenzel Hollar designade den kända panoramarepresentationen “Long View of London” inspirerad av kyrktornet.

Den väldigt kända Westminster Abbey kan också hittas i London. Dess historia går tillbaka till 10-hundratalet. I den så kallade lägre kyrkan, som är klostrets äldsta del, finns ett museum.

Här har otaliga kungar och kejsare krönts och begravts. Den stora antalet gravar för kända och nobla människor i klostret är imponerande.

St. Paul’s Cathedral i London, bredvid Westminster Abbey, är en av de kändaste kyrkorna i England och även den största. Kyrkans speciella skorstenar är världskända. Kyrkklockorna väger mellan 181 kg till 3 ton. Alla som åker till London måste definitivt besöka dessa två platser.

Rushton Hall Hotel & Spa i Kettering, Northamptonshire: På hotellets stora och breda marker kan man hitta alla sorters bekvämligheter som man kan vänta sig från ett lyxigt fyrstjärnigt hotell. Den lantliga platsen och det historiska komplexet ledet varje besöker till en förgången era. Den kärleksfulla och detaljerade originalinteriörens dekor samt hotellets atmosfär är i toppklass. Sport- och spaprogrammen är också av toppkvalité. Golf, tennis och ridning är några av de aktiviteterna som erbjuds.